Wondermiddel voor eczeem/luieruitslag
Moederschap

Wondermiddel voor eczeem/luieruitslag

Vroeger heb ik last gehad van eczeem, nu heb ik heel sporadisch nog een enkel plekje als ik te veel stress of drukte ervaar en niet lekker in mijn vel zit. Mijn lichaam laat dan weten dat ik een beetje rustiger aan moet doen. Toen ik nog borstvoeding gaf (Liva heeft tot bijna veertien maanden borstvoeding gehad) merkte ik dat zodra ik een enkel plekje had, Liva hem ook meteen kreeg (en vaak nog op dezelfde plek ook). Na een paar dagen verdween mijn plekje weer en zo ook die van Liva. 

Eczeem plekjes

Rond acht maanden kreeg Liva ineens een plekje om haar mond, ik dacht dat het te wijten viel aan het kwijlen en tandenkrijgen, en dit had vast en zeker een verband met elkaar, maar het leek erg op eczeem. Voor lief en lee kwam het plekje af en toe op en verdween vanzelf, soms na een lange tijd, ook weer. Ik maakte me er niet druk om.

Extreme luieruitslag

Totdat Liva ongeveer zes weken geleden voor het eerst extreme luieruitslag kreeg, het ontstond door het krijgen van kiezen maar ik kreeg het maar niet onder controle. De eerste twee dagen had ze er heel veel last van maar daarna niet meer, toch bleef het vuurrood en als het eventjes rustig werd, vlamde het na een paar uur weer op. Alle reguliere zalfjes en tips paste ik toe en zelfs twee huisartsbezoekjes boden geen oplossing. Ik werd met een hormoonzalf naar huis gestuurd en dat was het moment dat ik Tinytodd tegenkwam. 

Wat is Tinytodd?

Tinytodd is een crème op basis van haver (volledig plantaardig) die vrij is van parfum en gluten. Het bevat alleen natuurzuivere ingrediënten. Na veelbelovende verhalen wilde ik het met name voor Liva haar luieruitslag eens proberen maar na de jaarwisseling en de drukte en verlies van ritme van de feestdagen (ik weet namelijk zeker dat dat een trigger is) was ook haar mondje erger dan ooit dus ook daarvoor was ik benieuwd of het zou helpen. 

Verbluffend effect

Ik ben begonnen met smeren en het resultaat was eigenlijk haast te mooi om waar te zijn. De luieruitslag waar ik al vier weken lang mee aan het struggelen was verdween binnen drie dagen. De vurigheid was na een dag verdwenen en na drie dagen was de huid roze en volledig gekalmeerd. Ik heb de itch-free oat cream gekregen om uit te proberen maar inmiddels heb ik al een nieuwe besteld en ook de calming oat lotion om Liva mee in te smeren als er verder geen actieve eczeem/onrustige plekjes zijn. 

Werkt het ook voor haar mondje?

Ik ben tegelijkertijd ook haar mondje gaan smeren. Ook voor deze plekjes heb ik alle soorten crèmes wel geprobeerd maar niets had echt effect. Omdat ze er geen last van had vond ik het niet nodig om een hormoonzalf te gebruiken maar ik was wel benieuwd of de crème van Tinytodd effect had op de huid. 

Onze ervaring met Tinytodd

Dag 1:

De huid om haar mondje is vuurrood, de huid is wat trekkerig en licht verdikt. Het is een brei van rode plekjes, groter en heviger dan ooit tevoren.

Ik heb eigenlijk geen duidelijke begin foto. Deze foto geeft niet exact weer hoe vurig en hevig de plekjes waren

Dag 2:

De roodheid ziet al minder! De plekken zijn even groot maar minder “actief”. De verdikking is minder.

Dag 3:

De roodheid is op één plekje na weg. De huid lijkt veel rustiger en is erg droog/schilferig (teken van herstellen).

Dag 3

Dag 4: De huid is nog steeds druk bezig zichzelf te vernieuwen. Op de droogte na ziet het rustig. 

Dag 4

Dag 5:

De schilfertjes zijn weg, de plekjes zien roze, wel nog zichtbaar, en rustig.

Dag 6:

De plekjes zijn nog iets donkerder dan de huid rondom maar trekken steeds verder weg. De huid ziet rustig en genezen. 

Dag 6

Dag 7:

Het is bijna niet meer zichtbaar waar de plekjes gezeten hebben.

Dag 7

Het is verbazingwekkend hoe goed de crème zijn werk heeft gedaan. Zowel voor de luieruitslag als de plekjes om Liva haar mondje. Zodra er nu weer een plekje op komt smeer ik hem gelijk weer in met de Tinytodd crème. Ook ’s avonds smeer ik haar er nu helemaal mee in omdat het ook voor een droge huid fantastisch werkt. Wat ben ik blij dat we deze crème ontdekt hebben, wat mij betreft een absolute must in de verzorgingsroutine!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *