Moederschap

Een tour door het kastje van Liva

Nadat ik laatst een commode tour heb geplaatst kreeg ik veel vragen of ik ook een tour door haar kledingkast wilde geven. Vandaag geef ik je dan ook een kijkje achter de twee deuren van haar kast en laat ik je zien hoe ik deze heb ingedeeld.

In mijn zwangerschap kocht ik een aantal mandjes bij de Zeeman toen ze een oker collectie hadden, wat de thema kleur in de babykamer werd. Ik wist niet waar ik ze voor wilde gebruiken maar ik vond ze te leuk om te laten staan. Toen we de babykamer aan het klaarmaken waren en ik Liva haar kast ging indelen bleken de mandjes precies in haar kast te passen (dat is echt zo’n lekker gevoel haha). Twee naast elkaar met de breedste kant of drie naast elkaar met de smalle kant. De kast van Liva komt trouwens uit de Kidsmill Sixties collectie.

De linkerkant van de kast heeft een hanggedeelte met daarboven een enkele plank. In het hanggedeelte heb ik een aantal jasjes hangen, een paar boxpakjes en haar jurkjes. Alles wat dus wat langer is hangt daar. Op de plank erboven liggen allemaal dekentjes in wiegformaat (Liva ligt nog steeds in de cosleeper ’s nachts en ik gebruik ze ook in de kinderwagen) en op die plank staat wederom het Zeeman mandje (Zeeman verkoopt ze nog steeds maar wel met een andere opdruk of helemaal effen, dat ligt aan de collectie babykleding die ze uitbrengen, de mandjes kosten €2,49). In dat mandje zitten de pyjama’s van Liva. Normaliter liggen haar Puckababy slaapzakjes ook daar op de plank maar die zitten nu allemaal in de was (en dat zitten ze meestal dus vaak is die plek naast het mandje ook gewoon leeg ;)). Helemaal onderin staat de tummytub want die moet ik ook gewoon ergens kwijt, uit het zicht en deze plek loont zich daar goed voor.

In het rechtergedeelte van de kast hebben we onderin een ladeblokje van twee lades. Dit was een extra optie om te nemen op de kast en wij hebben hiervoor gekozen omdat het ons handig leek. In het bovenste laatje bewaar ik het beddengoed zoals hoeslakens voor zowel ledikant als wieg en ook de lakens. Het laatje daaronder is een heus rommellaatje (ja ook ik heb die) waarin allemaal losse speelgoedjes liggen, schoentjes, bamboe kleerhangers die ik in mijn zwangerschap kocht maar die ik tot op heden nog steeds niet gebruikt heb, een oud exemplaar van het oei ik groei boek (die kreeg mijn moeder van mijn oma toen ze zwanger was), een badpakje en gipsafdrukjes. Kortom allemaal prullaria wat niet dagelijks gebruikt wordt maar toch ergens moet worden opgeslagen.

Dan nu door naar het planken gedeelte; op de bovenste plank achter de kleertjes uit het zicht staan wederom twee Zeeman mandjes. In het linkermandje zitten mutsjes die Liva nu nog past voor als het koud is buiten. In het rechtermandje zitten al haar haarbandjes. Daarvoor ligt een stapel met gebreide vestjes en een stapel shirtjes met lange mouw. Heb ik een shopverslaving? Misschien. Vinden jullie dit acceptabel? Ik heb echt geen idee namelijk haha.

Op de plank daaronder staan drie mandjes met in twee van de mandjes allemaal broekjes. Ik vind het prettig om die broekjes in mandjes te steken zodat het netjes blijft want als ik ze op gewone stapels leg dan zijn al die stapels ongelijk, scheef en instabiel en dat kan ik gewoon niet aan. Voorheen had ik ook al Liva haar shirtjes in een mandje zitten maar omdat ze nu maat 62 draagt passen die nog maar net in het mandje en gaat het sneller kreuken (en ik strijk niet voor Jan met de korte achternaam) en daarom liggen die nu gewoon op de plank. Toen maatje 50/56 in de kast lag kon ik alles wel precies netjes in mandjes stoppen en daar ging ik echt lekker op.

Op de onderste plank staan voornamelijk boekjes. Daarnaast nog wat houten speelgoed en Liva haar happysocks. Dat plankje had ik eigenlijk gewoon over omdat ik de rest van de kleding zoals rompers en sokjes in de commode bewaar. Voornamelijk maat 62 ligt er nu in de kast (sommige items zijn maat 62/68) en dat vind ik heel prettig werken. Voorheen bewaarde ik de grotere items die ik al had gekocht maar wat ze nog niet kon dragen ook op de onderste plank voor de boekjes maar momenteel heb ik niks in grotere maten liggen. Ook heb ik nog geen zomerkleding omdat ik simpelweg niet in kan schatten welke maat ze dan heeft dus het aanschaffen daarvan stel ik nog even uit en heb ik het toch snel nodig is het zo gekocht. Per slot van rekening kan het eind maart nog sneeuwen in Nederland of het is twintig graden, altijd vol verrassingen dit land.

Leuk dat je weer hebt meegelezen en laat het me vooral weten als je er wat aan hebt gehad of nog tips voor mij hebt, dat vind ik altijd leuk om te lezen.

Liefs Nanda

2 reacties

  • Jacobien van Dijk

    Wat leuk om te lezen en om mee te kijken! Ik ben ook zo’n neuroot als het gaat om het zo strak mogelijk leggen van de kleertjes in de kast. Heel herkenbaar. Tip: de leggings en broekjes vouwen op de Mari Kondo manier. Ziet er veel netter uit! Gebruik daar zelf de Ikea bakjes voor van SKubb.

    • huisjeinbrabant

      Dat is ook een hele handige methode. Als de kleertjes straks niet meer in de mandjes passen ga ik ook over op die methode. Strakke kasten zijn heerlijk haha.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *