Lifestyle

Quarantaine tips tijdens het Corona tijdperk

Inmiddels is het dag hoeveel … (?) dat Nederland in de ban is het van Coronavirus. Een bizarre tijd maken we door en we laten onze creativiteit massaal de vrije loop om tijdverdrijf te verzinnen terwijl we thuiszitten. Eerlijk is eerlijk, het is pittig af en toe maar ik weet ook dat ik eigenlijk niet mag klagen want er zijn veel mensen die het veel en veel erger hebben. We zijn gezond, Wes kan nog gewoon werken en het leventje draait hier gewoon door. Wat ik het moeilijkste vind is dat ik, ondanks dat de situatie voor mij als thuisblijfmoeder niet veel veranderd is, mijn vriendinnen en familie mis. Dat ik niks kan ondernemen en niks heb om naar uit te kijken (klinkt dramatisch maar zo bedoel ik het niet) maakt dat ik net als elke Nederlander aan huis gekluisterd zit en me een beetje vervreemd van de wereld voel. Ik hoop met heel mijn hart dat dit de langste tijd geduurd heeft en ik snel weer mensen kan knuffelen, al zal dat wel niet zo eenvoudig zijn met de huidige omstandigheden.

Toch moeten we elkaar er doorheen slepen en moeten we dit samen doen. Tot nu toe gaat het ons in Nederland goed af en zijn onze to-do lijstjes massaal ingekort. Ik schrijf vandaag mijn quarantaine tips op om ook deze komende periode misschien nog mensen te inspireren met leuke activiteiten, weliswaar zijn deze activiteiten gericht op het hebben van een baby, ik kan me voorstellen dat het met schoolgaande kinderen en je nieuwe rol als juf/meester niet haalbaar is om ook nog tijd voor jezelf te nemen. Lukt dit wel? Doe dit dan!

 1. Uitgebreid ontbijten/lunchen. Neem eens de tijd om een lekkere (gezonde) maaltijd klaar te maken in plaats van een snelle boterham. Natuurlijk ook leuk om met kinderen te doen en ze te laten helpen in de keuken. 
 2. Bakken, bakken en nog eens bakken. Heerlijk tijdverdrijf! Al ben ik op dieet dus goodbye cupcakes. 
 3. Facetimen met iedereen die je mist, wat een uitkomst is dat. Stel je voor dat we twintig jaar geleden in deze crisis zaten… dan was het pas echt saai.
 4. Investeren in jezelf. Bijvoorbeeld door een cursus te doen, een inspirerend boek te lezen of eens met jezelf te evalueren welke doelen je eigenlijk nog hebt en hier ook voor zover mogelijk een actie op plannen!
 5. Eindelijk maar toch eens dat leuke magazine lezen die al vijftien jaar in de tijdschriftenbak ligt.
 6. Kledingkasten uitmesten en de items waar je niet meer gelukkig van wordt verkopen (Vinted is een aanrader, hier verkoop ik mijn eigen kleding) zodat je van dat geld weer online kunt shoppen. Win, win.
 7. De app Tiktok downloaden voor slappe humor zodat je weer even kunt lachen als je somber bent. 
 8. Doe een goede workout als je kinderen liggen te slapen of laat ze (voor zover mogelijk) op een spelende wijs meedoen. Het liefste buiten, allemaal een frisse neus en gelijk de overtollige energie kwijt. 
 9. Monopoly spelen, kun je eindelijk eens het spel uitspelen (alleen handig als je niet alleen thuis zit overigens).
 10. Een oude creatieve hobby oppakken wat door tijdgebrek minder aandacht heeft gekregen.
 11. Kleuren voor volwassenen, heerlijk ontspannend!
 12. Al je planten water geven, gebeurt dat ook weer een keer.
 13. Storytel downloaden. Dit is de eerste 14 dagen gratis (daarna €11,99 per maand) en het allerbeste ooit als je geen tijd hebt om een boek te lezen. Ik vind het zo ontspannend om voorgelezen te worden terwijl ik allerlei klusjes in huis aan het doen ben, mega aanrader.
 14. 100 trappen lopen, gegarandeerd twee dagen spierpijn.
 15. Een super lange wandeling maken, ofwel gezellig met je kinderen of met een luisterboek in je oren, heerlijk!
 16. Een muur verven in huis of gelijk een hele make-over.
 17. De zomergarderobe tevoorschijn halen, hallo mooi weer! Of deze aanschaffen natuurlijk, ook leuk.
 18. Verse bloemen kopen/bestellen, wie wordt daar nou niet vrolijk van?
 19. Schrijven over jouw ervaring tijdens deze tijd van Corona. Niet alleen goed om je hart te luchten maar ook bijzonder om over een lange tijd terug te lezen.
 20. Fotograferen en nog beter worden dan je nu al bent.
 21. Fotoboeken maken, daarmee ben je waarschijnlijk heel wat uren zoet.
 22. Jaarboeken en invulboeken bijschrijven.
 23. Netflix bingen, ik kijk overdag nooit televisie maar als je dit wel kunt dan zijn Netflix en Videoland goed voor urenlang tijdverdrijf.
 24. Een kaartje schrijven naar diegene die je mist. Je kunt ook zelf een kaartje maken, extra leuk!
 25. Een ruimte opruimen die anders vergeten wordt zoals een zolder of een kelder. Kan maar weer gedaan zijn.
 26. Je huis opleuken met nieuwe planten, dat kan tegenwoordig online allemaal aangekocht worden zodat je niet naar een tuincentrum hoeft.
 27. De tuin klaarmaken voor de zomer.
 28. Zonnebaden met een kopje thee.
 29. Mooie Pinterest borden maken en gelijk inspiratie opdoen.
 30. Een leuke DIY maken, Pinterest heeft oneindig veel ideeën.
 31. Een basic wit servies kopen en deze met speciale stiften of verf voorzien van je eigen creativiteit, ook leuk om met je kinderen te doen en dit dan bijvoorbeeld weg te geven aan een dierbare.
 32. Een lekkere maaltijd koken uit dat kookboek wat je persé wilde hebben maar wat nog steeds onaangeroerd in de kast ligt.

Er zijn wel honderden leuke dingen om te doen. Je kan natuurlijk ook nog gaan poetsen en alle laatjes en kastjes eens grondig uitzoeken en schoonmaken maar dat is misschien niet het leukste om te doen… Voorlopig zullen we ons nog even koest moeten houden en ons gezond verstand moeten gebruiken. Als deze Coronacrisis achter de rug is kunnen we weer massaal leuke dingen doen en mensen knuffelen. Ik kijk er naar uit.

Wat is jullie favoriete bezigheid in de huidige omstandigheden?

Liefs Nanda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *