Moederschap

Commode tour

Een belangrijk meubelstuk op het kamertje van je kleine spruit is toch wel de commode. Handig om je kindje op te verschonen maar ook om een hele hoop spullen in te stoppen. Tijdens mijn zwangerschap heb ik zo vaak de commode leeg getrokken en opnieuw ingedeeld omdat dat gewoon mijn favoriete bezigheid was, al die lieve spulletjes nog eens vasthouden en etiketten lezen om de wachtende tijd te doden haha! Nu heb ik tijdgebrek met een baby en wil ik dat de commode handig is ingedeeld maar ook gewoon netjes blijft. Vandaag geef ik je een commode tour en krijg je een kijkje in wat ik er allemaal in gepropt heb. 

De commode die wij hebben komt uit de Kidsmill Sixties collectie, wij hebben de matte uitvoering. Ik ben er uiterst tevreden over, het blad is heel breed waardoor je er gemakkelijk van alles op kwijt kunt. In ons geval is dat een verschoonmandje (van OlliElla) en een mandje met de meest gebruikte verzorgingsspullen van Liva zoals een borsteltje, luiers, billendoekjes, crème en een rammelaar om mee te spelen. De commode opent zich met een druksysteem waardoor de lades en het deurtje opengaat. Enige kleine minpunt hieraan is dat het deurtje vaak opengaat tijdens het verschonen omdat je er dan per ongeluk tegenaan staat. Maar goed dat weegt niet op tegen de looks van de commode!

Boven de commode hebben wij een eiken plankje, deze hebben we zelfgemaakt maar kun je ook eventueel zo kopen. De leren plankdragers zijn van Loods5. Op het plankje staat links een viltwerkje van Roisin (te vinden op Instagram), de mijlpaalblokken zijn van Hipenhout, de glazen stolp met konijnenoren is van de Hema (rond Pasen gekocht) en het lijstje waar het geboortekaartje in zit is van de Intratuin.

Goed, tijd om de bovenste lade van de commode te openen. Ik heb de lades in de commode geordend aan de hand van de ladeverdelers van Ikea (SKUBB, set van 6 voor €4,99) wat voor mij echt perfect werkt om alle kleine spulletjes netjes bij elkaar te houden. In de bovenste lade heb ik links een bak met luiers staan en billendoekjes, de linker rij luiers zijn de nachtluiers van Liva en de rechter rij zijn luiers voor overdag. In de bak ervoor liggen alle sokjes (je kan wel zien dat ik een sokken tic heb, oeps). Rechts achterin staat een bak met rompertjes, deze zijn allemaal nog te groot en daarom staan in het bakje ervoor tijdelijk rompertjes in de kleinste maatjes tot ze de grotere past. In de gleuven naast de rompertjes liggen al haar slofjes, ik heb ook een sloffen tic zie ik. 

Door naar de lade eronder. Wederom de fijne Ikea verdelers gebruikt. Links voor staat een bak met allemaal hoezen voor het matrasje van haar verschoonmandje. Daarachter een bakje met maillots en kwijlslabbetjes. Daar weer achter staat een bakje met speentjes, speenkoorden en een zakje met allemaal haarspeldjes. Als we dan een rij opzij gaan komen we in een Zwitsal walhalla terecht, in het achterste bakje zitten Zwitsal geurbuiltjes en vooruit… ook een tube Bepanthen. In de bak daarvoor dus echt een massa Zwitsal producten, een deel zelf gekocht en een deel gekregen van kraamvisite. 

Ik had ook Naïf gekocht omdat ik een zacht verzorgingsproduct wilde voor als ze net geboren was, driemaal raden waar ik helemaal verslaafd aan ben nu… ja Naïf, en waar gebruik ik precies niks van? Juist Zwitsal. Maar goed, wat in het vat zit verzuurd niet dus uiteindelijk ga ik het vast ooit gebruiken. In de bak naast alle Zwitsal staat dus mijn voorraad Naïf waar ik zoals je kon lezen heel erg tevreden over ben. Ik ben er kort gezegd gewoon dol op. Er staan ook Rituals babyproducten naast maar ook die heb ik tot op heden niet gebruikt. Ook heb ik een paar mini potjes van OhLief erin staan maar die zijn ook nog ongebruikt haha. Het kind heeft tot haar zestiende genoeg verzorgingsproducten in ieder geval.  

In het laatste mandje zitten nog wat laatste verzorgingsproducten waar ik niet dagelijks gebruik van maak. Wattenstaafjes, alcohol en watjes, een thermometer, een neuspeertje, nagelverzorgingssetje en meer van dat soort dingetjes. 

In het kastje met deurtje die naast de lades zitten heb ik stapels hydrofiele doeken liggen, zowel kleine als een stapel grote (supermakkelijk voor na het badje). Een stapeltje washandjes en een stapel spuugdoekjes. Op de onderste plank liggen badcapes. Ik heb nog ruimte over maar de kleertjes van Liva en beddengoed bewaar ik in haar kast, vooral dingen die ik even snel moet kunnen pakken heb ik in de commode liggen. 

Doordat alles een eigen plekje heeft blijft het netjes in de lades, want inmiddels weten jullie wel dat ik niet tegen rommeltjes kan haha. Ik heb ook niet opgeruimd voor de foto’s, het is namelijk heel erg haalbaar om het zo te houden. De kast met de hydrofiele doeken is soms wel een ding want ik word onrustig van de stapels die niet perfect recht zijn, afijn er moet ook wat te wensen over blijven he!

Hoe zorgen jullie ervoor dat de commode netjes blijft? En nog tips voor strakke stapels?

Liefs Nanda

11 reacties

 • Inge

  Ik zie dat je speciale nachtluiers gebruikt? Mijn meisje is ongeveer even oud en snachts nogal eens lekkage. Welke gebruik je daarvoor en welke overdag als ik vragen mag?

  • huisjeinbrabant

   Dat klopt inderdaad. Ik gebruik voor in de nacht de Pampers babydry omdat Liva ook last van lekkage had en deze werken echt top! Ze is nooit meer nat geweest, ik heb overigens maat 3 omdat de maatverdeling heel klein is bij de babydry. Voor overdag gebruik ik de pampers premium protection.

 • Melanie

  Zo heerlijk om te zien dat wij dezelfde opruimtic hebben, alles moet netjes gevouwen zijn haha. Die mandjes van de Ikea zijn hier ook favoriet (die ene keer dat we zeg maar verplicht gaan en slalommen tussen de mensenmassa). Consistentie is key voor het vouwen. Alles op dezelfde manier en als iets een andere vorm heeft, bijvoorbeeld met theedoeken/handdoeken is dat nog wel eens het geval dan vouw ik het in 3×3 i.p.v. 2×3. Als het resultaat maar hetzelfde is, anders flikker ik het gerust weg als het teveel irriteert, oeps.
  Het was weer statisfying om te lezen en te gluren!

  • huisjeinbrabant

   Dankjewel, leuk om te horen! De stapel rechts voor: onderste twee zijn van de Wibra (was een keer een folder), die met luipaardjes erop is van de Hema (huidige collectie) en de drie daar bovenop is een set van Aden en Anais :). Het zijn allemaal XL hydrofielen trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *