Plog

PLOG: Logeren bij mijn ouders op de boerderij

Samen met Liva ging ik gezellig een paar nachtjes naar mijn ouders toe in Groningen. Van woensdagmiddag tot zaterdagochtend genoot ik van de gezelschap van familie en het doen van leuke dingen. Ik maakte er foto’s en een lekkere lange plog van, kijk je mee?

Klaar om te gaan! We moeten eerst even naar Waalwijk langs het consultatiebureau voor de acht maanden check maar daarna rijden we direct door naar Groningen. Ze was 68,9 cm lang en 7248 gram. Qua lengte is ze mooi teruggetrokken naar de gemiddelde lijn en haar gewicht zit wel onder gemiddeld (al maanden) maar ze waren helemaal tevreden. Maargoed… vooruit met de geit, op naar Grunn.
We zijn er! De tijd dat Liva de hele weg sliep is wel echt voorbij, Meine güte. Maar we zijn er haha. Ik kom altijd gelijk tot rust zodra ik het erf op rijd. Het geluid van de ritselende bladeren in de wind en de uitgestrekte weilanden, het heeft wel wat.
Ik bedoel maar, do I need to say more?
Door de schuur richting het woonhuis. Mijn moeder bedacht jaren geleden om de balken in de schuur op te leuken met alle klompen die mijn broer en ik vroeger hebben gedragen. Ik vind die aanblik zo gezellig!
Wij hebben er heel wat af gelopen haha #boeren #jaingroningenhebbenwestromendwater #eninternet
En als je me dan vraagt waar ik oprecht van geniet… aanschuiven bij mijn moeders kookkunsten zonder daar zelf iets voor te doen. Deze foto is zo typerend voor mijn moeder. Hysterische jurk aan, voorbereidingen treffen voor het avondeten met een hond die aast op een sperzieboon haha. Onze vorige twee honden waren echt streng opgevoed maar bij Otto en Hugo merk ik dat mama toch last heeft van het “lege nest syndroom” en ze veel meer toestaat dan ze ooit deed. Zo krijgen ze dus ook wel eens een sperzieboon of andere dingen, ligt Ot ’s avonds bij mama op schoot in haar stoel (hij denkt dat hij nog steeds een puppy is in plaats van een flink volgroeide labrador) en deelt papa op zaterdagavond de worst met de honden… tja haha.
Deze twee zijn zo geinig. Ik zal nog wel wat meer delen van de boerderij want het is een ware kinderboerderij hier. Nu is Liva zich er niet bewust van maar straks is het zooo leuk voor haar. Ik ben ook opgegroeid met al die dieren en dat wil ik Liva ook graag meegeven. Dit zijn Suus en Barrie, twee Kunekune varkens. Mega slim en zo grappig. In galop komen ze achter uit het weiland naar je toe en knuffelen vinden ze fijn. Als je ze op hun buikje kriebelt storten ze ter aarde en genieten volledig van je massage.
Opa is thuis en Liva is wakker van een dutje dus tijd om te knuffelen! Het leukste is opa zijn leesbril en daarna toch wel die snor. Vooral-heel-hard-aan-trekken.
Mijn vriendinnetje even gevoed in de woonkamer, weg van alle gezelligheid want anders drinkt ze echt totaal niet. Zo erg afgeleid en een concentratieboog van een theelepeltje.
Knoflook iemand? Haha doe eeeeven hysterisch zeg. Moge duidelijk zijn hoeveel knoflook er hier gegeten wordt als je een kilo gehakte knoflook in de koelkast hebt staan.
Aaaaan taaaaafel… Dit is zo mega lekker. Mijn ouders eten vaak koolhydraatarm en daar heb ik absoluut geen moeite mee hoor haha. Sperziebonen met draadjesvlees, zelfgemaakte pindasaus en komkommersalade. Love it!
Bij oma krijg je een bizar bord vol eten en als je na vijf happen vol bent mag je bij diezelfde oma hele vieze praktijken uithalen. Nou doe maar hoor kind, je moeder krijgt hier error van maar bij oma mag je deze vaardigheden stimuleren. Lekker sperziebonen knijpen…
ERROR
Na het eten skeeleren met mijn schoonzusje. Het waait een storm maar we zijn echte fitgirls dus gaan alsnog.
Onderweg (klinkt heel wat maar eigenlijk was het 200 meter vanaf het huis van pap en mam) komen we deze zwanenfamilie tegen met hun pasgeboren kroost. Toch prachtig om te zien!
Ondertussen heeft oma met Liva gewandeld en haar in bad gedaan en als ik terugkom knuffelen we nog en geef ik haar nog een voeding voor ze gaat slapen. Deze foto is echt Liva… dat kind is zo vaak aan het staren en dat heeft ze echt van mij. Ik ben ook altijd in trance haha.
Ook nu ligt ze onder het lakentje van Fedde&Kees want daaronder slaapt ze het beste, ik neem die dus standaard mee naar mijn ouders als we daar gaan logeren. Slaaplekker lieverdje. Droom zacht en morgen maken we weer een leuke dag.
En wij ploffen op de bank met thee en koekjes. Ik ga nog wat werken en we kijken naar de televisie. Een rustig avondje en hopelijk een beetje op tijd naar bed want ik kan wel wat slaap gebruiken…
Goedemorgen! Tijd om op te staan want het blonde monster was op tijd wakker. We willen straks naar Leeuwarden om een keer bij “Vier Seizoenen” te kijken, een kids conceptstore. De planning is om voor Liva haar ochtendslaapje te gaan zodat ze in de auto een uurtje kan slapen.
Lievelingsmensje!
Wijsheid van de dag. Mama heeft altijd een scheurkalender op de wc hangen en dit jaar heeft ze er eentje met wijze woorden.
Handig hoor om een bus te rijden, dan zet je zo de wagen achterin haha. Scheelt weer een hoop vouw en inklapwerk. Nu snap je ook waarom ze een kilo knoflook in de koelkast heeft, ruimte zat voor grote boodschappen haha.
Ûnderweis nei Ljouwert luister je muziek in stijl. Dit liedje is puur sentiment haha.
We zijn er bijna en komen langs de mooiste straat van Friesland ;).
We zijn er! Trotse oma achter de wagen. Deze buggy kocht mama vorige week op Marktplaats voor €20, ik herhaal; 20 EURO! En hij is helemaal nieuw! Hoe kan het hè, afijn daar hebben we nu al heel veel plezier van want het scheelt mij een hoop gesleep en oma mag er lekker mee door de blubber rijden zonder dat ik kortsluiting krijg.
Jaaaa zo leuk om dit een keer in het echt te zien. Ik ben een mega sucker voor conceptstores met super mooie exclusieve merkjes. Het kost elke keer een paar ribben maar ik vind het zo leuk om in dit soort zaakjes rond te neuzen. Ik volg de Instagram van Vier Seizoenen en daardoor heb ik bijna het gevoel dat ik die meiden al ken.
Looove it! Tot over een uur ofzo ;P
Ik kies dit uit voor Livaatje en vind het een onwijs leuk setje. In de winkel was vooral veel aanbod voor newborn baby’s en voor grotere kinderen maar Liva viel net tussen big en zwien in. Blij dus met deze leuke kleertjes! En het leuke houten blokje gaat mee voor op haar kamertje.
Na wat rondwandelen gaan we weer naar huis. In de auto hadden we dorst en gelukkig heeft mama altijd wat te drinken bij zich. Serieus al zo lang als ik me kan herinneren heeft ze een koelbox tussen de bestuurdersstoel en passagiersstoel staan met drinken en wat te eten. Stel je voor…
Dichtbij huis rijden we langs een kweker die vanwege de Corona crisis heel goedkoop zijn tulpen aanbied omdat hij er anders niet vanaf komt. Dus we nemen de zoveelste bos mee.
Het is tijd om te lunchen. Mijn broer is er ook omdat hij hier zogenaamd beter kan werken dan bij hem zelf thuis waar mijn schoonzusje ook is. Ja dikke onzin natuurlijk want die jongen heeft weinig uitgevoerd vandaag haha. Maargoed, we eten lekker een uitsmijter enLiva krijgt een boterham met appelstroop. Lang leve oma.
Tijd voor een middagdutje lieverdje. Het is zo vermoeiend voor je hier op de boerderij. Zoveel indrukken en prikkels en je doet het echt super goed.
Het is weer tijd om te eten. Die honden zijn dol op Liva maar al helemaal als ze eet. Die liggen op een strategische plek te wachten tot er iets valt of tot ze iets van haar blad afveegt haha.
Gedoucht en wel lekker in haar bedje. Ik laat de babyfoon bij papa en mama en ga zelf naar een avondje naar een vriendin toe. Heel veel zin in!
Kliekje mee voor Doraja. We aten stamppot stimpstamp (rauwe andijvie). Doraja en ik hebben samen in Duitsland gewoond voor onze studie en deelden toen een kamer van ongeveer 15m2. De financiële situatie was daar behoorlijk schrijnend haha omdat we geen loon kregen maar best een flinke huur hadden en dus kreeg ik als ik thuis was geweest veel kliekjes mee van huis en voornamelijk stamppot stimpstamp. Dit is dus echt even herinnering aan die tijd.
Weer thuis na een hele gezellige avond. De tijd vliegt altijd zo snel en dit is nog redelijk op tijd voor onze doen maar met een baby die niet doorslaapt sowieso veel te laat haha. Gauw slapen en hopelijk kan ik wat uurtjes maken.
Goedemorgen! Liva kwam vannacht om 03:00 en ik sliep uiteindelijk pas na 02:00 omdat ik bevroren voeten had en mijn kacheltje in bed lag in Brabant ;). Dat was dus even standje zombie. Uiteindelijk viel ze na een voeding weer in slaap en was ze om 07:00 weer wakker. Na haar gevoed te hebben nam mama haar mee en heb ik nog van 07:30 tot 09:30 geslapen. Zoooo fijn!!
Eerst maar eens onder de douche. Badkamertje wel hè…
Even wat was voor mama wegwerken en ook gelijk maar de schone was van Liva strijken. Het is altijd zo fijn om de was weer schoon in de tas mee naar huis te nemen. Scheelt toch weer!
Van de was door naar mijn kapperskwaliteiten. Gekheid. Mama is kapster en ik kleur altijd haar haren. Oma wil blond blijven.
En door met de kieviet kuif van Liva. Voor de tweede keer wordt ze geknipt. Toch fijn als alles weer een beetje op dezelfde lengte groeit want ze had een beetje gekke plukjes.
Knipknap zegt de schaar…
Mijn moeder is een echte Toos kleurdoos en dat is in het campingbedje wat we als box gebruiken ook wel te zien. Bij oma speelt ze met felgekleurd speelgoed en thuis moet ze er niks van weten. Lekker dwars :).
Mijn moeder snapt exact wat ik nodig heb sinds ik van Liva bevallen ben en onderhevig ben geweest aan negen maanden algehele onthouding. Ben nog steeds aan het inhalen.
Mama vroeg aan mijn vader om een rol beschuiten uit de voorraadkast van de kelder te pakken. Wie wat bewaard heeft wat zullen we maar zeggen… 09-07-2008 HAHA! Die hoeven niet meer.
Gelukkig had ze ook nog een rol beschuiten met een houdbaarheidsdatum die in de toekomst ligt. Liva is niet helemaal in haar hummetje ineens en wil geen brood. Maar op een beschuitje knagen (ja met teveel boter maar oma gunt haar kleinkind alles en ach, wat eet ze er van) wilde ze wel.
Och arm meisje, je bent echt niet fit en ik heb al dagen de indruk dat er nieuwe tanden in aantocht zijn. Even lekker in de wagen terwijl mama je heen en weer duwt, sabbelend op een speentje…
Knap kind van mij!
Het is echt hondenweer en dus is het baktijd. Heerlijk om iets lekkers te eten straks bij de thee. Dit gaat het worden.
Wat ik schreef over mijn moeder met het lege nest syndroom en twee verwende honden? Dit bedoel ik dus… Halloooo verwende sikken!
Vanavond een gehaktbal met rode kool. De gehaktballen van mijn moeder zijn de allerbeste.
Liva ligt in bed en ik ga een dutje meedoen. Dat lange opblijven heb ik absoluut voor de gezelligheid over maar het is zo niet voor mij weggelegd haha.
Na 50 minuten slapen werd dit meisje zo verdrietig wakker en ik dus ook. Het zijn echt tanden want bovenin is er een puntje door maar volgens mij komen er vier tegelijk. Arm arm arm kind. Lekker koelen met een stukje komkommer uit de koelkast.
Het lijkt ineens wel november in plaats van juni. Van 30 graden naar 12 dus ik heb gebreide sokken van mijn moeder aan, bah wat heb ik het koud!
Jammie, dit is wel feest! Mijn opa en oma komen even langs dus we eten gezellig samen een lekker vers baksel.
Deze foto… zo lief en mooi!
Na het avondeten klaart het weertje wat op en ga ik met mama en Liva naar buiten om de diertjes te voeren.
Hennies voeren en eitjes rapen. Ooit wil ik een kippenhok met een paar kipjes want verse scharreleitjes van eigen kip zijn absoluut de lekkerste.
Kijk Liva en Pim elkaar eens interessant vinden. Liva vindt alle dieren helemaal leuk behalve de geiten. Van het gemekker van een geit moet ze huilen…
Na het dieren voeren moeten de honden nog even geborsteld. Mama werkt lekker ergonomisch zo.
Als alles klaar is gaat Liva in de gootsteen zodat ze lekker schoon naar bed kan. Ze spuugt sinds gisteren weer een stuk meer en zo mega zuur, echt niet te doen. Badderen is dus absoluut noodzaak. Ze vindt het zeepje aan de muur erg interessant. Daarna gaat ze naar bed en slaapt ze hopelijk een beetje met behulp van Dentinox en een paracetamol.
Ik ga nog gauw even een uurtje weg om met Doraja te skeeleren. Fijn dat het weer even droog is zodat we dit nog even konden doen. Ik heb het skeeleren weer helemaal te pakken.
Na het skeeleren duik ik op de bank om de plog alvast wat te monteren want daar gaat heel veel werk in zitten. We kijken The Voice kids en borrelen alcoholvrij ;).
Goedemorgen zaterdag. Wat een hel van een nacht met mijn lieve meisje. Ik lag er om 00:00 in en om 00:18 werd ze huilend wakker. Ik sliep net en besloot dus direct maar een voeding te geven, als ze toch wakker was… Helaas bleef ze elke 10 minuten huilend wakker worden en viel ze pas om 04:30 in diepe slaap tot 06:45. Dat was dan ook tevens mijn nacht :). Op standje zombie inpakken en naar huis. Leed dat tandjes heet, ik heb zoveel medelijden met haar.
Gelukkig sliep deze in de auto bijna de hele weg naar huis. Blij dat ze toch even haar oogjes dicht heeft gedaan en ik heb onderweg lekker podcasts geluisterd. Het is 250 km naar huis maar uiteindelijk ben je er zo…
Herenigd met de liefste papa. Ja Liva heeft pyjamadag vandaag. Deze twee hebben elkaar gemist en dit weekend gaan we dus vooral besteden aan qualitytime.

Dat was hem dan… een mega lange plog van onze dagen in Groningen. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond dus laat gerust een reactie achter hier of op mijn Instagram. Fijn weekend en tot snel x

15 reacties

 • Marilla

  Wat een leuke plog! Wat heerlijk dat Liva zo met dieren kan opgroeien. Ik ben ook op een boerderij opgegroeid, maar die is er helaas niet meer dus dat vind ik wel jammer.
  En die conceptstores vind ik ook zo leuk, maar zó duur! Ik heb nu mijn moeder maar aan het naaien gezet, haha!

  • huisjeinbrabant

   Dat kan ik me wel voorstellen ja… mis je het ook de dieren om je heen? Ik moest daar echt heel erg aan wennen. Ben blij voor Liva dat zij ook kan genieten van de plek waar ik ben opgegroeid.

 • Ma.manouk

  Super leuke plog! Zo leuk je zien te genieten bij je ouders. Heerlijk weer even zelf kind te zijn en ook zo leuk voor je ouders even lekker veel genieten van Liva!

  • Renske

   Wat een leuke plog! Heerlijk als je zo een paar dagen bij je ouders kan logeren.
   Zo zielig als ze last heeft van de tandjes. Je moeder heeft vast wel een leuke bijtng gemaakt waar ze fijn op kan bijten.

   Groetjes,
   Renske

 • Henriette

  Ik heb lekker meegenoten! Super leuk zo’n inkijkje via een plog. En arm kind. Die tanden kunnen zo vervelend zijn! Ik hoop voor je dat je wat bij kunt slapen de komende dagen

 • Manon schuitemaker

  Wat leuk zeg zo’n plog! Mag je zeker vaker doen leuk dat je ons zo mee neemt in de dagen die je bij je ouders was, ziet er mega gezellig uit en omg dat bad

 • Wendy

  Hey Nanda,
  Wat super leuk om te lezen en de foto’s maken het helemaal af.
  Fijn dat jullie zo genoten hebben, ik dnap dat wel
  Wel heul sneu voor de kleine meid, tandjes krijgen is altijd de hel, zo jammer van moeder natuur dat dit zo pijn moet doen bij die ukkies, en dan nog die fijne nachten voor de mama’s
  Groetjes Wenn69

 • Thamara

  Mega leuke plog nan!
  wat een heerlijke plek om daar te zijn lijkt me
  kan ik zoo van genieten haha
  love de boerderij en diertjes
  volgens mij hebben jullie genoten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *