Lifestyle

Assepoesters huishoudschema en favoriete producten

Laatst vroeg ik jullie wat jullie graag zouden willen lezen op mijn blog en verrassend genoeg werd er vaak een “huishoudschema” genoemd. Sommigen denken dat ik Assepoester herself ben maar dat valt in werkelijkheid best wel mee. Mijn toverwoord is: “bijhouden”! Het is voor mij nogal vanzelfsprekend maar ik vind het grappig om te zien dat jullie het leuk vinden om meer hierover te lezen. 

Als ik een week niks in huis doe en ik moet op één dag gaan puinruimen dan word ik doodongelukkig en weet ik simpelweg niet waar ik beginnen moet. Desalniettemin vind ik het ook niet fijn om in een huis te leven waar ik de boel uitstel tot die ene schoonmaakdag. Nee… ik doe gewoon elke dag een beetje en op zaterdag doe ik alles grondig. Doordat ik het de hele week aan het bijhouden ben is het op de zaterdag zelf ook niet heel veel werk meer en kan ik alles prima tijdens de slaapjes van Liva doen. 

Naast mijn wekelijkse huishoudschema zal ik ook mijn favoriete huishoud producten met jullie delen. Wie weet haal je er wat nuttige tips uit. Mijn huishoudschema is overigens gebaseerd op jawel… een thuisblijfmama. Als je doordeweeks moet werken snap ik dat dit voor jou niet haalbaar is maar hier werkt het top. 

Maandag:
– Stofzuigen beneden (dit is het eerste wat ik doe als ik gedoucht en wel beneden kom, Liva ligt dan in haar bed voor haar eerste dutje).
– Babywas draaien
– Wanneer ik bloemen op tafel heb voorzie ik ze van vers water en knip ik ze opnieuw schuin af, daardoor staan ze veel langer.

Dinsdag: 
– Stofzuigen beneden
– Witte of bonte was draaien

Woensdag:
– Stofzuigen beneden
– Stofzuigen boven
– Babywas draaien
– Was opvouwen
– Planten water geven
– Snelle poetsbeurt wc

Donderdag:
– Stofzuigen beneden
– Strijken
– Babywas opruimen
– Gestreken was opruimen

Vrijdag:
– Stofzuigen beneden
– Witte of bonte was draaien
– Babywas draaien
– Was opvouwen
– Was opruimen

Zaterdag:
– Stoffen beneden
– Stofzuigen beneden
– Keukenkasten poetsen
– Dweilen beneden
– Wc’s grondig poetsen
– Stoffen boven
– Stofzuigen boven
– Badkamer schoonmaken
– Bedden afhalen en verschonen
– Beddengoed wassen 

Op zondag is het een rustdag en doe ik niks, tenzij het er op vrijdag én zaterdag niet van gekomen is. Ik moet in het weekend gewoon een schoon huis hebben anders zit ik niet rustig op de bank haha. Overigens staan in het schema alleen de wekelijkse huishoudelijk dingen en niet de grotere dingen die structureel terugkomen, die doe ik gewoon wanneer het ergens past. De vaatwasser uitpakken doet Wes elke ochtend voor hij naar het werk gaat (beste afspraak ooit want ik haat dat ding uitpakken echt).

Favoriete schoonmaakmiddelen

Dan nu de producten die ik gebruik, behalve de standaard dingen. Een emmertje water met allesreiniger en wc-eend is allemaal niet zo spannend namelijk. 

Wij hebben een hoogglans witte keuken met greeploze kasten. Heel mooi maar ook echt een magneet voor vingerafdrukken. De fles helemaal op links is echt topspul, te koop bij de action en echt overal goed voor maar ik gebruik het voornamelijk voor de keuken. Een beetje erop spuiten en uitwrijven met een droge microvezeldoek en je keuken is vingervrij met een glanzend en streeploos resultaat. De fles van blue wonder is ook fijn want die is desinfecterend (wie wil dat nou niet in deze tijd ;)) en gebruik ik om onder andere de koelkasten mee schoon te maken. Ik ga sowieso lekker op spray flessen dat is wel te zien. Dr. Beckmann kookplaat glansreiniger deelde ik afgelopen weekend al eens in mijn stories op Instagram en is hét wondermiddel als je een inductie of glazen kookplaat hebt. Even het dikste vuil van je kookplaat halen, dit erop sprayen en met een droge doek uitwrijven en je kookplaat is een spiegeltje. Tot er na drie nanoseconde weer stof op ligt natuurlijk, never ending story. Dan de HG natuurstenen aanrechtblad reiniger, de laatste in het rijtje en ook mega fijn. Gewoon een fijne schoonmaak spray als je een natuurstenen aanrechtblad hebt. Al die flessen koop je onder andere bij de Blokker
De roze Dasty links is echt heaven voor je spiegels, en je neusgaten want hij ruikt erg lekker. Hij doet het trouwens ook lekker op alles wat glimt, denk aan je kranen, chromen bedieningspanelen enzovoort. Erop sprayen en uitwrijven met een droge doek en it’s shinyyy. Dasty koop je overigens bij de Wibra. De Spargo powersponsjes… stop met zoeken als je smerige voegen hebt en je geen breuk wilt poetsen. Ik heb eens in de zoveel tijd van die vieze voegen en kitranden in de douche. Ik ga dan douchen met een Spargo spons en poets in een wip alles weer brandschoon. Die dingen zijn overigens ook overal goed voor dus koop ze vooral en test ze uit (je koopt ze bij Action). Als derde in de rij de witte Dasty die ik gebruik voor de badkamer, worden je waskommen lekker schoon van en ruikt ultra schoon alsof je een indoor zwembad binnen stapt. Is wederom voor veel meer zaken te gebruiken.
En dit beste mensen zijn de beste dingen ooit. Oké soms gaat er niks boven een grote emmer met sop maar deze rakkers zijn ook kneiterhandig. Gewoon om even “snel” iets schoon te maken. Even lekker over dat wc brilletje halen en je zit weer met je billetjes in een bacterie vrije zone. Nee maar echt, ik gebruik deze overal voor. Gewone wegwerp allesreiniger doekjes doen overigens ook prima dienst maar deze desinfecterende vind ik prettig voor de wc, de koelkast, even dit en even dat. Overal voor dus. Wist je trouwens dat dit voor een wc veel hygiënischer is om te gebruiken dan een emmer met sop en een doek? Want die doek stop je terug in het sop en dan weer een stukje wc en weer een beetje sop en tja… Je snapt mijn punt. Of je moet meerdere doekjes gebruiken maar voor een snelle opfrisbeurt ben ik content met deze allesreinigerdoekjes.

Tot zover mijn huishoudschema en ik hoop dat je het amusant vond om te lezen. Heb je tips? Zie je gekke dingen, of wil je jouw schoonmaakroutine delen? Laat dan vooral een reactie achter.

Liefs Nanda

4 reacties

 • Willemijn

  Dit klinkt als heel goed te doen zo! Nu handi met dat thuis werken ;). Wij zoeken een nieuwe stofzuiger, wat voor type heb je? Aanrader?

  • huisjeinbrabant

   Heel goed te doen zelfs! Wij hebben de Dyson V10 en het is echt het allerbeste wat je kunt hebben, nooit meer gedoe met snoeren en slangen. Ik wil nooit meer anders!

  • Donna

   Echt heel fijn om te zien hoe iemand anders de week qua schoonmaken indeeld. Dankjewel voor de tips qua schoonmaak spullen. Dat word rondje action en wibra haha

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *