Moederschap

Cadeautips voor een meisje van twee

Inmiddels is Liva alweer 2,5 jaar oud, de tijd vliegt zullen we maar zeggen! Regelmatig krijg ik op Instagram de vraag of ik nog leuke cadeautips heb voor een meisje van twee, want tegenwoordig is niets zo handig als online verlanglijstjes maken. Handig omdat je als ouder een beetje kan sturen in cadeauwensen en handig voor de cadeaugever om te zien wat er gewenst wordt. Doordat je het cadeau dat je geeft afstreept voorkom je ook nog eens dubbele cadeaus! Eerder schreef ik al een blog over cadeau inspiratie voor een eerste verjaardag.

Dit is een handige inspiratielijst als er een verjaardag aan zit te komen. De titel zegt voor een meisje van twee maar natuurlijk hoeft dit niet persé. Veel dingen zijn ook leuk voor andere (oudere) leeftijden of voor jongens.

Deze blog is in samenwerking met ByBineke, een webshop boordevol cadeau inspiratie en gepersonaliseerde artikelen. 

  1. Maileg muisjes

Al sinds Liva baby is zijn we begonnen met het verzamelen van Maileg muisjes. Het is handgemaakt speelgoed en daardoor wel wat kostbaarder. Heel leuk om dus beetje bij beetje te verzamelen en daarmee ook het perfecte verjaardagscadeautje. Maileg heeft gigantisch veel muisjes, accessoires etc. in allerlei prijsklassen. Liva heeft inmiddels een poppenhuis met allerlei Maileg muisjes en ze vindt het fantastisch. Eerst speelde ze onder begeleiding (in verband met de kleine onderdelen) maar inmiddels speelt ze ook heel graag eventjes alleen terwijl mama bezig is met andere verplichtingen ;). (Maileg shop je hier).

  • Gepersonaliseerde teken/knutseldoos

Rond de leeftijd van twee jaar kwam het creatieve talent van Liva naar boven. Ze mag zo graag tekenen en knutselen. Hoe leuk is deze gepersonaliseerde houten tekendoos. Hij is voorzien van twee lagen. In de bovenste laag zit een vakverdeling voor potloden/stiften etc. Onderin kun je dan ook nog van alles kwijt. Er zijn ontzettend leuke designs om uit te kiezen, natuurlijk kocht ik de madeliefjes variant voor Liva. Dit is ook één van mijn favoriete items om cadeau te doen. Naast creatief gebruik kun je de doos ook inzetten als bijvoorbeeld bewaarbox voor haaraccessoires of andere kleine dingen. (Gepersonaliseerde teken/knutseldoos €29,95).

  • Gepersonaliseerde badjas

Ook superleuk om als kraamcadeautje te geven. Liva was uit haar badjas gegroeid en hoe leuk is deze met haar naam erop. Ik vind een badjasje ideaal na het zwemmen, naar het consultatiebureau of gewoon even lekker warm over een pyjama heen. (Badjas vanaf €17,95)

  • Houten tandarts speelgoedset

Rond de leeftijd van twee jaar ga ja als het goed is voor het eerst met je kindje naar de tandarts. Deze set is een geweldige voorbereiding om het minder spannend te maken. Liva is sowieso dol op speelgoed met veel onderdelen en kleine prulletjes, hier kan ze heerlijk mee prutsen en het prikkelt goed haar fantasie. De set helpt ook om uit te leggen waarom er goed tandjes gepoetst moet worden. Ook deze houten koffer is weer te personaliseren (houten koffertje €24,95). 

  • Keukentje (en toebehoren)

Wij gaven Liva een zelfgemaakte houten keuken cadeau voor haar verjaardag. Aan de visite vroeg ik houten accessoires voor in haar keukentje. Dit zijn ook leuke betaalbare cadeautjes en na haar verjaardag was haar hele keukentje ingericht. Een theeservies, groenten, fruit, bordjes, bestek etc. Er is ontzettend veel aanbod in en er wordt elke dag mee gespeeld hier. Ook een tipje dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *