Zwangerschap

Mijn tweede trimester

Maand 3 tot en met maand 5 van je zwangerschap worden het tweede trimester genoemd. Aan het eind van het tweede trimester ziet de kleine bewoner van je baarmoeder er al echt uit als een baby. In 3 maanden tijd is je buik zo hard gegroeid dat jij er ook echt zwanger uit ziet…

HAHA goede grap internet, ik heb een hele verlegen baby in mijn buik en dat is tot week 26 zo gebleven. Maar laten we even beginnen bij het begin van het tweede trimester. Na 12 weken belandt je dus in dit trimester en als je mazzel hebt wordt alles vanaf dat moment beter. De buitenwereld was grotendeels op de hoogte van onze uk op komst, met 14 weken deelden we het op social media en wist echt iedereen het. 

Het spugen van het eerste trimester hield nog wel even aan, na 16 weken stopte dit eindelijk en werd ik weer een beetje mezelf, mijn lijf accepteerde de hormonale veranderingen eindelijk en ik voelde me weer fit en energiek.

Na 19 weken en 6 dagen voelde ik onze kruimel voor het eerst! Mijn placenta ligt aan de voorkant waardoor dit als een soort airbag fungeert en het dus wat langer duurde voordat ik ook echt ons kleintje voelde schoppen. Het moment dat het dan eindelijk zover is, is echt magisch. Al snel voelde Wes ook ons kindje en werd het voor hem ook allemaal wat echter. 

Het groeien van mijn buik ging nog niet erg hard. Na 20 weken werd er beterschap beloofd en zou ik snel een dikke buik krijgen maar uiteindelijk duurde het tot ruim 26 weken voor ik echt een zwanger bolletje kreeg. In het begin vond ik dit super jammer en stom dat mensen niet direct konden zien dat ik zwanger ben maar toen de zomer erin kickte was ik alleen maar heel erg blij dat ik nog geen grote zware buik had die ik mee moest zeulen. 

In het tweede trimester gingen we op babymoon naar Zakynthos en dat was echt heerlijk. Wij waren daar in juni en de temperaturen lagen rond de 22 graden met een zonnetje en dat was dus echt heel goed uit te houden. Zo konden we nog veel dingen ondernemen daar. Ze zeggen niet voor niks dat het tweede trimester een goede tijd is om nog samen weg te gaan want lichamelijk is dat echt de beste periode, ik had energie, geen gekke kwaaltjes en had de vakantie voor geen goud willen missen.

Natuurlijk voelde ik me af en toe heus wel zwanger, als ik te veel hooi op mijn vork nam kampte ik met veel harde buiken. Na onderzoek werd vastgesteld dat mijn bescheiden buikie en een toch flink groeiende Flip de oorzaak moesten zijn dat mijn baarmoeder wat sneller overprikkeld was. Hierdoor moest ik op een gegeven moment wel met het werken in de kraamzorg rustiger aan gaan doen. Ik ben vanaf dat moment leerlingen gaan begeleiden zodat je niet meer alleen in gezinnen staat en je dus dingen die zwaar zijn samen kunt doen. Ik vind het coachen van studenten heel leuk dus voor mij was dit zeker geen straf en een goede oplossing om nog een tijdje door te kunnen werken. 

Al met al was het tweede trimester een hele fijne periode waarin ik mij erg goed heb gevoeld. Mijn voornemen na het eerste trimester was om meer te gaan genieten van de zwangerschap en te vertrouwen op mijn lichaam en dat is dit trimester goed gelukt. Ik geniet enorm van de zwangerschap en het voelen van leven in mij, het allermooiste wat er is…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *