Moederschap

Veranderkriebels op de babykamer

Tijdens mijn zwangerschap hebben we met heel veel liefde en geduld het kamertje van onze dochter Liva Helèn samengesteld. Omdat we niet wisten of het kindje dat toen in mijn buik zat een jongen of een meisje zou zijn en we daar pas na de bevalling achter wilden komen moest het een kamer worden die geschikt zou zijn voor zowel een jongen als een meisje. We schilderden één muur groen, werkten verder met veel wit en hout en brachten okergele details aan. Het thema van het kamertje werd “konijntjes” en dus vindt je overal konijntjes terug. 

Nu is Liva vijf maanden oud en kriebelt het bij mij ontzettend om te gaan veranderen. Niet dat ik het kamertje nu niet mooi vind, integendeel. Maar ik weet niet hoe het kan, zodra ik een dochter kreeg, kreeg ik ook roze kriebels terwijl ik helemaal geen roze liefhebber ben. Hormonen? Wellicht! Maar alles moet roze, en ik heb inmiddels al heel wat roze dingen verzameld. Oud roze en blust, dat dan weer wel.

Ik heb dus een aantal plannen met haar kamertje en wil deze uiteindelijk ook uit gaan voeren. Dat hoeft niet vandaag maar wel ergens in de komende maanden. Eerst wil ik alles heel goed uitdenken, want manlief trekt die veranderdrang van mij maar slecht. De kleur die ik op de muur wil moet volgens hem op die muur blijven zitten tot Liva ooit naar een andere kamer verhuisd. Ik moet doordachte keuzes maken dus!

Ik heb mijn oog laten vallen op de kleur C8.10.70 uit de Sikkens waaier. Dit komt overeen met een soft blush oudroze kleur. Liva heeft het kamertje uit de sixties collectie van Kidsmill, een mat witte kamer met een eiken pootje. Ik wil in het kamertje veel rotan en natuurlijke tinten terug laten komen in combinatie met wat oudroze tinten die perfect blenden bij haar nieuwe muur. Mijn moeder gaat een nieuw ledikantdeken maken in eveneens een oudroze kleur die heel mooi past bij de kleur die ik voor de muur heb uitgekozen. 

De konijntjes op haar kamertje vind ik nog steeds heel erg leuk en dit zal dan ook zeker zo blijven. De Ixxi op haar muur zal ook geweldig staan in haar nieuwe kamertje. Al met al hoeft er dus niet bijzonder veel veranderd te worden, alleen het kleurenpalet wordt wat anders. Ik heb een supermooie rotan poef gezien bij een tuincentrum hier in de buurt en die staat bovenaan mijn wishlist om haar huidige okergele poef (uitverkoop gelukje) mee te wisselen.

Ik blijf mijn moodboard bijstellen totdat deze perfect is en we de plannen uit gaan voeren (kan manlief zich ook even emotioneel voorbereiden) en het eindresultaat zien jullie over een tijdje uiteraard voorbijkomen op mijn instagram en ik wil een roomtour gaan doen op mijn blog. 

Zie je in tussentijd iets leuks voor op haar kamertje dat ik absoluut gezien moet hebben? Tag mij dan vooral!

Liefs Nanda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *