We gaan verhuizen
Woonboerderij

We gaan VERHUIZEN!

Zo… the word is out en het is heel bizar om dit te schrijven. Ruim drie jaar wonen we in ons huidige huis en toen we dit kochten hadden we niet gedacht dat we zo snel weer zouden gaan verhuizen. We hebben ons huidige huis in negen maanden tijd omgetoverd tot ons droomhuis. Het huis was volledig gedateerd toen we het kochten. Nadat de verbouwing klaar was riep ik heel hard dat ik de komende vijftien jaar echt niet weer wilde verbouwen, maar toch kriebelde het een tijdje geleden weer…

Mijn jeugd

Zelf ben ik opgegroeid op het Groningse platteland, mijn ouders kochten een boerderij die ze zes jaar lang hebben verbouwd. Vanaf mijn vijfde ben ik dus in een verbouwing opgegroeid en heb dit toentertijd alleen maar als heel “cool” ervaren. We mochten kleuren en stickers plakken op de muren van onze oude kamertjes (waarna ons nadrukkelijk verboden werd dit ooit op onze nieuwe kamers te doen), we speelden tussen de verbouwingsmaterialen, er liep een loopplank over het puin van de keuken naar het vertrek met de vaatwasser waarbij we ons koorddansers voelden als we de vaat naar mama in de keuken brachten vanuit de vaatwasmachine. Alles mocht en alles kon en toen de verbouwing klaar was zijn we altijd zuinig geweest op het huis waar papa en mama zoveel werk in hadden gestopt. Ik had een geweldige jeugd, groeide op tussen de dieren en de weilanden en speelde altijd buiten op de boerderij. 

Ik wilde leven in de brouwerij

Toen ik het ouderlijk huis verliet wilde ik naar de bewoonde wereld. Weg van het afgelegene, weg van het gras en de koeien en weg van de oneindige rust waarbij je een pokke eind moest fietsen om in de bewoonde wereld te komen. Wes en ik kochten ons verbouwproject midden in de dorpskern en wat genoot ik van al het leven in de brouwerij op straat. Tot ik zwanger werd van Liva, de moederkloek in mij ontwaakte en ik droomde van een woonboerderij met veel grond waar onze kinderen alle ruimte zouden hebben om buiten te spelen en waar de kippen verse eitjes voor ons zouden leggen. 

Ruimte voor het bedrijf

In ons huidige huis hebben we een bedrijfsruimte op het erf staan voor Wes zijn bouwbedrijf maar inmiddels groeit het bedrijf daaruit en kriebelde het voor Wes ook om groter en landelijker te gaan wonen. Begin dit jaar hakten we de knoop door; we zouden ons gaan oriënteren op de huizenmarkt en wel zien hoe het zou gaan lopen…

Het ging snel…

Al met al is het dus heel snel gegaan want op woensdag 26 augustus belde de makelaar ons op dat ons bod op een huis geaccepteerd was! We gaan onze dromen achterna want we hebben een woonboerderij gekocht in Made. Eigenlijk hebben we een gigantische woonboerderij gekocht, zo’n vier keer groter dan ons huidige huis met 5400m2 grond eromheen. Het pand had alles van onze wensenlijst de enige “maar” was dat het wat aan de grote kant was, maar dat zien we dan maar als een luxeprobleem ;).

Het nieuwe huis

Het huis is ongeveer een kwartiertje rijden vanaf onze huidige woning, het staat aan een hele rustige, gezellige en doodlopende straat (vind ik een heel fijn idee met kinderen) maar is op drie kilometer afstand van de dorpskern welke echt van alle gemakken is voorzien. Ik droomde van in een dorp wonen met een Kruidvat (HAHA) want dat leek me nou zo heerlijk. Het dorp waar we nu wonen is klein en heeft niet veel voorzieningen en de plek waar we naartoe gaan heeft alle winkels die ik me maar kan wensen. Basisscholen zijn op de fiets te bereiken en het huis zelf is omgeven door rust en groen. Vanaf de weg kun je de grond achter het huis niet zien door alle beplanting en bomen en de sfeer is zo idyllisch. 

MAAR…

Het is een gigantisch verbouw project wat Wes en ik weer helemaal samen gaan doen. Alles moet verbouwd worden, er komt een nieuw dak op de boerderij en er zal weinig tot niets van de huidige staat over blijven. We hebben de tijd die de verbouwing gaat kosten geschat op zo’n vijf jaar. Wes zal alles in de avonduren en op zaterdag en zondagochtend moeten doen (de zondagmiddag blijft gereserveerd voor qualitytime met het gezin) en ik zal zelf overdag ook zoveel mogelijk werk verzetten. Een enorm project maar we hebben fantastische plannen en zoveel zin om ons nieuwe droomhuis te gaan realiseren. 

Hoe gaan we het doen

Achterin de tuin staat nu een grote schuur met een zwembad, de schuur is niks meer waard en alles is vervallen. Het zwembad is groen en als je erin valt verzuip je door de bedwelmende algen haha dus dat gaat als eerste plat. De planning is om eerst een half jaar in de boerderij te gaan wonen waar we niks aan gaan doen. De schuur achterin de tuin gaan we afbreken en vervolgens bouwen we daar een tijdelijke woonruimte terug waar we de komende jaren tijdens de verbouwing van de boerderij gaan wonen. We hopen dan tegen het einde van volgend jaar in de tijdelijke woonruimte te gaan wonen waarna we de boerderij aan gaan pakken.  

Geen kampeerleven…

Waarom we niet in een stacaravan gaan wonen gedurende die jaren? Simpelweg omdat dat niet vol te houden is en we willen dit project met alle zorg en liefde gaan uitvoeren. Door de tijdelijke woonruimte hebben we comfort en een veilige plek waar we die tijd kunnen verblijven. Wat er mee gaat gebeuren als we ooit verhuizen naar het grote huis? Dan hebben de logées een fantastisch eigen onderkomen die van alle gemakken en luxe is voorzien!

Wanneer gaat het gebeuren

Dit alles gaat volgend jaar juni van start. De huidige bewoners moeten helaas door ouderdom verhuizen en gaan naar een nieuwbouwproject toe en willen geen overbruggende tussenstap. Dit snappen wij volledig en dat geeft ons de tijd om heel veel plannen te maken, ons eigen huis te verkopen en ons klaar te stomen voor een gigantisch maar geweldig project. 

Dit gaan we rocken!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *