Zwangerschap

Dromen over mijn eigen kraamtijd

Nog maar heel even en dan is het zover… mijn eigen kraamweek! Als kraamverzorgster is het natuurlijk best wel heel gek om ineens aan de andere kant te staan, dat jij diegene bent die op bed ligt met dat kraammatras tussen je benen, starend naar je newborn baby…

Gelukkig heb ik als kraamverzorgster het voorrecht om zelf mijn kraamverzorgster uit te kiezen als die wens er is. Uiteraard heb ik dat gedaan. Zoals veel mensen wel weten ben ik een controlfreak, een perfectionist en geef ik dingen moeilijk uit handen. Mijn lieve collega kan hier gelukkig goed mee omgaan, heeft al twintig jaar ervaring in de kraam en wij gaan er vooral een hele gezellige week van maken waarin ze niks moet van mij behalve er gewoon zijn voor ons. 

Ik heb besloten (ja echt) om tijdens mijn kraamweek niet op dag twee (ongeacht wat voor bevalling, want ik ken mezelf) gewassen en gestreken met make-up en in mijn zondagse pak beneden te staan als ze komt. Nee ben je gek… ik blijf in mijn bed, ga ontbijten op bed (oh dit lijkt me zo heerlijk), met een wilde knot op mijn kop, een baby op mijn borst en vooral geen dingen waar ik me druk om ga maken. 

Ik heb de meest geweldige collega die met Wes een eerste badje mag doen terwijl ik lekker toekijk. Ik heb in haar zoveel vertrouwen dat ik het los kan laten, zij mag Wes aan zijn hand meenemen door de kraamweek en hem de dingen aanleren. Ondanks dat ik veel stagiaires heb begeleid wil ik geen student tijdens de kraamweek, dat is puur om mezelf te beschermen omdat ik me anders toch ga bemoeien en ik ben echt van plan om me niet druk te gaan maken en alleen maar te gaan genieten en herstellen. Overigens zeggen ze dat niemand zo onzeker is als een kraamverzorgster die moeder wordt dus bovenal heb ik haar ook gewoon heel hard nodig!

Sommige mensen kiezen ervoor meerdere keren per dag bezoek te ontvangen in de kraamweek, dat ga ik eeeecht niet doen hoor. Alles wat heel dichtbij staat (opa en oma enz.) valt bij mij niet onder bezoek en is altijd welkom. Maar de tante van en de buurvrouw van die wachten maar mooi een paar weken tot ik zin heb om uit mijn baby bubbel te kruipen. Is dat egoïstisch? Ja misschien, maar eerlijk gezegd zie ik er enorm tegenop om mijn kind straks met iedereen te moeten delen haha. 

Ik hoop heel erg dat mijn bevalling voorspoedig mag verlopen (het liefst thuis!) en ik daardoor ook echt kan genieten van mijn kraamweek. Mijn kraamverzorgster moet niks van mij, maar zij is iemand die ik niks hoef te vragen maar de dingen gewoon uit zichzelf doet. De enige deal die we hebben gemaakt is samen italiaanse bollen carpaccio eten, want als ik me toch ergens op verheug is dat het wel…

Als mijn kraamweek erop zit zal ik een blog schrijven over hoe het gegaan is, of mijn verwachtingen en wensen zijn uitgekomen en hoe ik erop terugkijk. Voor nu geniet is van de laatste weken van mijn zwangerschap en kan ik niet wachten tot wij ons kindje in de armen kunnen sluiten. 

Liefs Nanda

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *